Jan: Vi i Miljöpartiet har konsekvent svarat och sökt en dialog.

13 september 2018: Jag läser med förvåning Jan Hägglunds bloggartikel. Jag ringer Jan samma dag och föreslår att vi ses med Mariam för att reda ut det. Där kan Jan direkt ställa alla frågor han vill till Mariam. Han vägrar.

13 september 2018, kl. 21.50: Mariam skriver en kommentar på Jans blogg, med ett svar på hans blogginlägg:

”…Jag vill också klargöra för dig (Jan), på ett tydligt sätt som jag hoppas inte går att misstolka, att anledningen till att jag och andra var upprörda över uppläxningen av vad som gäller i Sverige var för att vi alla betraktar det som en självklarhet att i Sverige gäller svenska lagar och för att ingen har ifrågasatt eller vill ändra det…”

Jan vägrar acceptera detta svar, han fortsätter publicera inlägg efter inlägg där han påstår att Mariam är islamist eller islamist-medlöpare.

Oktober 2018: Vi sitter tillsammans i ett möte med miljöpartiet och diskuterar de eskalerande attackerna mot Mariam. Hon är frustrerad, ledsen och less över att än en gång hängas ut för åsikter som hon inte står för.

”Nils, jag har ju redan svarat Jan att jag självklart tycker att svensk lag ska gälla här i Sverige, och inget annat! Men han fortsätter bara. Jag gick ju med i Miljöpartiet för att jag delar dess värdegrund! Varför måste jag gå ut offentligt – EN GÅNG TILL – med något som borde vara så urbota självklart?”

”Jag förstår dig helt Mariam. Men se det inte som ett svar till Jan, se det som ett svar till alla därute som eventuellt undrar om var du står. Då är det tydligt för alla.”

Kort efter vårt möte skriver Mariam ett inlägg som hon går ut med på sin officiella kanal. Och jag väljer att publicera det på min VK-blogg. Där skriver hon följande:

”…Jag är otroligt glad och stolt över att vara svensk. Jag kommer alltid att göra mitt bästa för att tjäna mitt land Sverige och dess invånare. Jag har valt att engagera mig politiskt för det är där jag tror att jag kommer att kunna göra skillnad för flest människor i en positiv bemärkelse. Jag är otroligt tacksam över det rättssystem och de lagar vi har i Sverige och det är min absoluta avsikt att alltid sträva efter att upprätthålla dem…”

Jan, du fick ditt svar – för fem månader sedan. Men du körde på för fullt med ytterligare blogginlägg, debattartiklar och publiceringar i er partitidning.

Så varför? Du har konsekvent vägrat en dialog, vägrat lyssna på Mariams svar, ignorerat dem fullständigt och istället PÅSTÅR du att vi aldrig svarar – vilket är en ren lögn. Du är populär och du har många följare. Ger det dig rätten till att felaktigt klistra på en person åsikter som denne inte står för?

Du har gjort ditt yttersta för att klistra på oss en stämpel som är omöjlig att tvätta bort. Vi har gjort vårt yttersta för att svara tydligt och konsekvent. När ska den här soppan ta slut? Det är grymt påfrestande för oss alla att ständigt få bemöta dessa felaktiga anklagelser.

Det finns så många andra viktiga politiska frågor att diskutera. Jag är nog långt ifrån den ende som är innerligt less på detta eviga bollande mellan din och min blogg. Min telefon fungerar fortfarande, har du frågor så slå mig en signal. 

Du har fått dina svar.

 

3 kommentarer

 1. Bevisbördan

  Hej, Nils

  Mitt tips till dig och er är att besvara alla anklagelser (denna och andra) med en enda mening: ”Det som hävdas utan bevis kan också avfärdas utan bevis.”

   • Bevisbördan

    Det är inte svårt att ha rätt när det är öppet mål och när jag personligen inte är den som anklagas för diverse utan belägg. För Mariam är det så klart annorlunda, liksom för dig, som på något sätt känner att ni måste försvara er. Men kom ihåg det jag skrev så kanske det känns litelite bättre. Det är alltid den som hävdar något som har bevisbördan. Inga bevis? Ingen diskussion.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.