Glädjande besked för Umeås hållbara utveckling!

Det står nu klart efter att kommunen beviljats 427,5 miljoner i statligt stöd för att främja hållbar utveckling. Utöver broarna kommer en rad andra satsningar göras för att förbättra cykel- och kollektivtrafiken i staden.

Vi i Miljöpartiet de gröna i Umeå​ är väldigt glada över beskedet. Samma dag fick vi även besked om Norrbotniabanans dragning i Sävar. Förra veckan invigdes 25 snabbladdningsbara elledsbussar och en vätgastankstation i Umeå.

Igår på kommunfullmäktige klubbades Mp och S gemensamma budget och uppdrag. Förutom satsningar på kollektivtrafik och hållbart resande fick vi igenom en rad viktiga uppdrag för miljön och omställningen till ett hållbart samhälle. Viktigast av allt:

Samtliga nämnders verksamheter får i uppdrag att analysera sina klimatutsläpp och ta fram en handlingsplan för att minska dessa i enlighet med Parisavtalets åtagande.

I höst ska Umeå klubba sina nya miljömål. Då får vi även besked om vår ansökan om projektmedel för klimatneutralt Umeå.

Det händer mycket nu inom klimat och miljö i Umeå vilket är otroligt glädjande. Vi är på gång och vi i Miljöpartiets kommungrupp som arbetat hårt för miljön och klimatet, för omställningen till ett hållbart samhälle, gläds otroligt av att det nu finns en bred kommunal politisk majoritet till stöd för vår miljöpolitik i Umeå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.