Stoppa tvångsutvisningarna till Afghanistan!

I lördags drabbades Kabul av ytterligare ett blodigt terrorattentat där minst 63 oskyldiga civila dödades. IS som numera har Afghanistan som viktigaste fäste tog på sig ansvaret för ett dåd som var tydligt riktad mot den shiitiska minoriteten i Afghanistan. Denna minoritet – och i synnerhet hazarerna har i attentat efter attentat varit måltavla för dessa blodiga dåd som regelbundet drabbat huvudstaden Kabul.

På trots av detta fortsätter Sverige att tvångsutvisa människor till just Kabul. De flesta av de tvångsutvisade är hazarer som vandrat långt för att söka sin tillflykt i Sverige. Det är enligt mig fullständigt ofattbart att dessa tvångsutvisningar till Kabul kan få fortsätta – med motiveringen att Kabul är ”säkert”.

Som huvudstad i ett land i krig är det en av de städer som drabbats av flest terrorattentat mot civila. I detta blodiga långvariga krig är det de civila som får betala priset, och 2018 dödades och skadades nästan 11 000 civila! Så länge säkerhetsläget för civila – i synnerhet för de shiitiska minoriteterna – inte förbättras, så länge bombattentaten mot civila i Kabul fortsätter, måste Sveriges tvångsutvisningar till just Kabul stoppas. Allt annat är en skam för ett land som under så många år framstått som ett humanitärt föredöme i vår omvärld.

Därför vädjar jag till Sveriges regering – väl medveten om att mitt eget parti är en del av denna regering – att nu får det vara nog, tvångsutvisningarna till Afghanistan måste stoppas! Så länge säkerhetsläget inte förbättras kan vi inte tillåtas att skicka oskyldiga civila tillhörande de utsatta minoriteterna till ett land där de regelbundet är måltavlor för hänsynslösa terrorattentat.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.