Gott nytt år!

 

Ett påfrestande Corona-år är snart till ända. Men efter covid återstår en kris som vi till varje pris måste tackla – Klimatkrisen.

Ytterligare ett år har gått med mig som politiker, gruppledare för Miljöpartiet i Umeå och ordförande i Umeås Hållbarhetsutskott.

Ett på många sätt tufft och påfrestande år med corona-pandemin som drabbat Sverige hårt.

Samtidigt bär jag med mig mycket positivt från året, i synnerhet från det politiska arbete som mina partigrupp och jag bedrivit. En sak är säkert. Vi tar ansvar – för kommunens ekonomi, för Umebornas trygghet och den sociala hållbarheten, för våra invånares framtid genom att göra vårt yttersta för att trycka på kommunen i den nödvändiga klimatomställningen.

Vi får allt mer gehör för vår politik vilket märks. Vi har fått in nya medlemmar och vi blir allt fler aktiva i Miljöpartiet lokalt. Allt fler följer oss på sociala medier och våra politiska budskap får allt större spridning.

Nu väntar ett nytt år. Förhoppningsvis kommer vaccinet att hjälpa oss att få ett slut på pandemin. Men en kris återstår, som dessutom successivt förvärras – klimatkrisen. Det är därför av yttersta vikt att vi under 2021 – i en bred politisk enighet – kan lägga fullt fokus på klimatomställningen för att tackla de skenande klimatförändringarna.

Jag vill önska er alla ett gott nytt år!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.