Sorgligt dödsbesked, vila i frid Björn…

Igår nåddes jag av det tragiska beskedet att Björn Kjellsson hastigt avlidit under helgen.

Som gruppledare för Liberalerna i Umeå och ledamot i Hållbarhetsutskottet möttes Björn och jag ofta i politiken. Men vid sidan av våra politiska roller lärde jag känna Björn som en varm, djup och ödmjuk människa. En humanist med ett stort hjärta, en kunnig politiker vars engagemang drevs av en vilja göra skillnad. För människor, för individen. Funktionsrätt, HBTQI, minoriteter – för grupper som inte hade samma förutsättningar att få sin röst hörd i maktens korridorer, fanns alltid Björn där. Även hans viktiga kamp mot antisemitismen visade så tydligt hur djupt rotad hans idologiska grund och humanitära värderingar var i hans politiska engagemang.

Björn var också en av få i den politiska tuffa världen som vågade vara sig själv. Jordnära och öppen, det var så lätt och skönt att kunna prata med varandra om hur man faktiskt mådde och hade det. Men med Björn var det även lätt till skratt och glädje.

Det kändes tomt och vemodigt att rulla förbi ditt kontor igår Björn. Vi är många som saknar dig! Mina tankar går till dina anhöriga, nära och kära.

Vila i frid!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.