Skydda Stadsliden – gör Gammliaskogen till ett kommunalt naturreservat!

 

SKYDDA STADSLIDEN – GÖR DEN TILL ETT KOMMUNALT NATURRESERVAT!

Stadsliden är ett uppskattat naturområde mitt i Umeå. En skog med vandringsleder och skidspår i nära anslutning till flera av Umeås större bostadsområden, med nära tillgång till såväl fritid som kultur.

Miljöpartiet de gröna i Umeå vill värna detta vackra naturområde och skydda skogen mot risk för framtida exploateringar.

Umeå har ett högt satt mål att locka till sig ytterligare 70 000 invånare på 30 år, samtidigt som man vill förtäta Umeå. Då finns risken att delar av Stadsliden plötsligt ses som ett möjligt exploateringsområde av tillväxtivriga politiker.

Därför behöver Stadsliden säkras redan nu. Genom att göra Stadsliden till Umeås tredje kommunala naturreservat skyddas naturområdet nu och framöver. Stadsnära skogsområden är inte bara uppskattade av invånarna, de är även viktiga ur flera aspekter:

De bidrar till att minska utsläpp och rena hälsoskadlig luft, skyddar oss mot extremväder som värmeböljor och skyfall, och minskar buller i staden. Vi mår dessutom bättre såväl fysiskt som psykiskt av att ha natur och grönska nära oss.

Stadsliden som kommunalt naturreservat är en del av Miljöpartiets politik för att säkerställa att värdefulla naturområden i Umeå skyddas och bevaras. Utöver Stadsliden vill Miljöpartiet även utöka Grössjöns naturreservat och stoppa planerna på att exploatera Tegelbruksberget.

En kommentar

  1. Saga

    Ja, detta är precis vad Umeå behöver! Riktig natur, som berikar på alla sätt genom att bara vara. Önskar att även I20 skogen, denna stora gröna lunga skyddas mot exploatering. Absolut inga fler köpcentrum! Tack för att ni driver detta, många som har intresse av det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.