Umeå. Mer hållbart resande!

 

UMEÅ. MER HÅLLBART RESANDE!

Klimatet kan inte vänta. Vi behöver ställa om – NU – även här i Umeå.

Över 40 % av alla utsläpp i Umeå kommer från våra transporter. I takt med att Umeå växer fylls våra gator alltmer av våra bilar, trafik, buller och hälsoskadlig luft. Därför är det så viktigt att vi satsar på hållbart resande och minskar biltrafiken i Umeå.

Men det är inte bara klimatet som mår bättre när vi väljer ett hållbart sätt att resa. Luftkvalitén blir bättre och bullret minskar. Våra barn får en tryggare miljö att vistas i. Med mindre biltrafik får vi mer plats som vi kan nyttja för att göra ett växande Umeå mer levande och trivsamt. Och vi själv mår bättre. För oftast leder en hållbar resa till fysisk aktivitet, vi rör oss mer vilket är bra för vår hälsa.

Därför går vi i Miljöpartiet i Umeå till val på att göra en rejäl satsning på hållbart resande!

Fler och bättre cykelleder, mer kollektivtrafik med fler turer och snabbare bussförbindelser, pendlarparkeringar och bättre bussförbindelser ut till våra byar, U-Bike i flera av Umeås stadsdelar, cykelleder ut till fler byar runt Umeå, samt perronger i Stöcke och Sörmjöle för ett pendeltåg till Umeå.

Samtidigt som vi satsar på hållbart resande så vill vi begränsa biltrafiken i centrala Umeå. På så vis kan vi värna klimatet såväl som ett mer levande och trivsamt Umeå.

Rösta på Miljöpartiet i kommunvalet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.