Flex in absurdum

Vad är det som gör att allt ska flexas nuförtiden? Är det möjligtvis den obetvingliga "globaliseringen" som fått Sverige att bli mer kontinentalt när det gäller att hålla förutbestämda tider? Jag har för mig att det här landet tidigare varit ett föredöme ifråga om att hålla tider – ibland in absurdum – alltså både i tid och otid.
I morse kändes det som om vi var statister i en TV-parodi om avregleringen av tidshållandet i landet. Sverige är trots allt det mest avreglerande landet i klassen. Och morgonens debacle när jag skulle ta tåget från Nordmaling till Umeå gav både syn för sägen och var tyvärr ingen filminspelning, det var verklighet.
På Nordmalings Resecentrum lyste det med ljusblå bokstäver på displayen när jag kom in i hallen: Ny tid 07.18. OK tänkte jag, tre minuter – vad är det i ett liv? Men den avvikande blå färgen varslade ändå om att något gått snett även för våra norrtåg idag. Men så när högtalarrösten meddelade "Tåg från Örnsköldsvik C mot Umeå Östra ankommer strax på spår 2" tog jag ändå med viss förväntan rulltrappan ned till perrongen. Väl nere sprakade det dock till i högtalaren igen och rösten talade om att tåget var försenat och skulle komma kl 07.18! Strax efter detta kom ytterligare en tidsangivelse: Tåget ankommer 07.20. Några minuter senare sprakade det till igen: "Tåget från Örnsköldsvik C mot Umeå Östra ankommer 07.25" och efter ytterligare någon minut kom meddelandet att tiden ändrats till 07.30 jämnt.
Då gav jag upp och tog som så många gånger tidigare bilen de fem milen in till jobbet för att i min tur (oanmält) flexa in en halvtimme för sent…
Gomorron!

Etiketter: , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Pensionären

    Du hade kanske gått fel. Det verkar som du hamnat på en tågauktion istället. Buden blev högre och högre

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.