Multitasking

Det blir allt svårare att koncentrera sig på en enda begivenhet på kvällarna. Just nu upptas jag av fyra fixpunkter, varav tre är TV-program: Idol, störtloppet för damer och fotbollsmatchen Lazio-Inter i Serie A. Till råga på allt kan jag inte låta bli att ha Bob Hanssons sjungande skånska prosa i IPhonens hörlurar. Ibland får jag för mig att anledningen till att jag hela tiden måste ha flera saker på gång beror på skräcken för att plötsligt dö.
Men förklaringen är nog mer prosaisk  – hoppsan nu gjorde Lazio mål! – jag är helt enkelt uttråkad. Livet är så förbannat klart; ungarna är utflugna, morsan och farsan är borta, jag har provat det mesta i yrkesväg och lever ett lugnt och lyckligt liv. Kan det verkligen vara så att det är det sistnämnda som är problemet?
Ett turbulent liv där stor frustration blandats med många egotrippande verksamheter har avlösts av en kravlös tillvaro där kickarna kommer från musik, böcker och TV-program. Är det sånt som ska få dominera tillaron framöver eller finns det någon meningsfull sysselsättning även för en som anser sig ha "gjort allt"?
Förresten, jag har fortfarande fyra grejer som distraherar mitt spretande medvetande just nu trots att jag även bloggar. Bob Hansson får nämligen tillfälle att vila sin skrovliga stämma. 😉

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.