Mulligt skatteförslag

Är det möjligen Stefan Hannas sonderingar i riktning mot tjockisskatt som fått Mauds min att mörkna? Den skrämda blicken till trots har kommunalrådet ändå inte låtit sig påverkas.
Bra jobbat Stefan! 😉

Etiketter: , , ,

6 kommentarer

 1. Fru Karlsson

  Är det inte ett mer gångbart alternativ att låta de GRAVT överviktiga betala lite mer för sin sjukhusvård, detta om de måste ha specialsängar som avdelningen måste hyra och kanske till och med att de tvingas att ta in extra personal?

 2. Conny Forsström

  Fru Karlsson skriver att det kanske skulle kosta extra om t.ex. extrapersonal måste tas in. Men om man nu betänker förslaget, var ska gränsen gå? Om jag är normalviktig, kommer in och har en sällsynt/svår eller på något annat sätt komplicerad sjukdomsbild, som också kräver specialutrustning och/eller personal? Ska jag betala extra? Jag försöker alltså visa på det orimliga i att en del ska betala mer, baserat på deras livsstil. När vi börjar tänka i de banorna hamnar vi farligt nära försäkringsbolagens resonemang och sen är det inte långt till privata försäkringar, vilka inte alla har råd med.

 3. Conny Forsström

  Del II: I grund och botten hävdar jag alltså att det är en fråga om vilken typ av samhälle vi vill ha: ett där vi gemensamt hjälps åt eller ett annat där var och en ”rädde sig själv” och struntar i andra. Hela debatten håller på ta ett steg åt höger om man säger så. Och kanske, som jag skriver i min blogg, är detta också Hannas bakomliggande avsikt, att få oss att acceptera högre kostnader för vissa och på så sätt, smygvägen, så småningom införa enbart privata försäkringar.

 4. Pär Andersson

  Svar till Fru Karlsson (2011-01-04 14:57)
  Idén att tvinga vissa kategorier människor betala extra för sin vård faller på sin egen orimlighet. Åtminstone i det sjukvårdssystem vi (än så länge) har i vårt land. Har man sagt A måste man även säga B och var i skalan hamnar i så fall rökare, extremsportare, alkoholister, rörelsehindrade osv? Den politiker som tar på sig att presentera en avgiftsskala för alla olika åkommor folk kan drabbas av begår med stor säkerhet politisk harakiri.

 5. Fru Karlsson

  Min fråga handlar inte om lättviktare på 140 kg. Lägg på 100 kg. och mer.. Visst bör alla hjälpas åt, men när alla klinikerna har sin egen budget så hamnar pat. i kläm, eftersom rentut sagt, ingen vill ha dem på sin klinik. Det finns ju redan nu läkemedel och behandlingar som pat. får betala själv. Många saker som tidigare var ”gratis” bekostar numera den enskilde själv.

  De bortprioriteringar som redan gjorts kan ni läsa om här.

  http://www.vll.se/Sve/Centralt/Standardsidor/OmLandstinget/Nedladdningsboxar/Filer/Prio%20utbudsf%C3%B6r%C3%A4ndring%20mars09.pdf

 6. Pär Andersson

  Svar till Fru Karlsson (2011-01-04 16:45)
  Då borde nog landstinget stanna upp i sin prioriteringsiver istället för att likt en blind höna rusa vidare. Då kanske de insåg att klinikernas budgetar har satts så tighta att de inte vill ta emot patienter. Jag är en stor tillskyndare av ett solidariskt sjukvårdssystem där man inte gör skillnad på vare sig feta/magra börsar eller feta/magra kroppar. Allt bör således bekostas via ett skattesystem där man betalar skatt efter den betalningsförmåga man har. Inget tjafs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.