Post Google-samhället är här

Ett snabbt växande miljardföretag med CIA som en av de största tillskyndarna har dykt upp i Silicon Walley. Palantir befinner redan på kant med Google och bolaget är ett så kallat "säkerhetsföretag" på internet – med säkerhets menas här att hjälpa makten i bekämpningen av läckor (iochmed att Palantir hjälpte CIA sabba WikiLeaks var företagets lycka gjord).
De smartaste hjärnorna i datavärldens kommersiella huvudstad har slagit ihop sina grå och deras geniala koder når nu ännu längre in i våra datorer – och därmed i våra liv. Internet blir alltmer ett Take it or leave it-alternativ – samtidigt som det blir hart när omöjligt att klara vardagen utan nätet får vi tugga i oss internets förödande nackdelar. Men förmodligen nås till slut en brytpunkt där internet så till den rad integrerats med våra liv att vi kräks.
Nu skulle man kunna tro att jag förutspår internets snara död, men så är det inte. Som den borne optimist jag är tror jag på profylaxen internetgerillan, de nördar som ger sig fan på att överlista internets kommersiella gudar och gör allt för att lägga krokben för dess virus.
Gomorron!

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.