Salongsberusad…

I morse fanns ingen matdosa i kylskåpet. Iofs visste jag det, men vanans makt har numera nått en nivå där det ändå krävdes en extrakoll innan jag åkte till jobbet i morse. Så idag kan jag fritt välja vad jag ska äta till lunch. Blir det lunchrestaurangen här på jobbet, Sodexho på lasarettet eller ska jag vara så oortodox att jag går på ICA och köper sushi? Detta är i mitt fall en förändring av det vardagllga som skapar en lätt berusande känsla i maggropen. Jag blir lite yster och det dyker oavbrutet upp ohämmat kreativa idéer i huvudet. Om en sådan liten förskjutning av dagens invanda mönster är så berusande, hur skulle det då bli om jag ändrade även en del andra decenniegamla vanespår?
När det gäller andra berusningsmedel har jag den erfarenheten att det är bäst att bryta när man nått "salogsnivån", så det är nog säkrast att låta friheten stanna här och inte låta dagens nivå passeras. Ett excercerande i en ännu större frihetberusning skulle varken jag själv eller min omgivning stå ut med…
Gomorron!

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.