Expressen, Botniabanan och Lillbabs

Nu vet jag hur det känns för Lillbabs, Victoria och andra kändisar när de blir felaktigt omskrivna i kvällspressen. Jag kränktes personligen av att läsa Expressens okunnigt nedgörande artikel om Botniabanan igår. Visserligen är minnet kort, men nu när pendlingsturerna verkligen fungerar så går tåget bokstavligen klockrent. Därför känns det lite nattståndet att läsa gårdagens sensationsartikel om vinterns elände. Idag funkar de flesta turer morgon och kväll, de förhållanden som beskrivs i tidningen gäller alltså inte längre. 07.16-avgången från Nordmaling och 16.19 från Umeå är oftast fullsatt, ibland får de senast påstigna passagerarna stå i mittgången.
Nej, nu måste jag se till att sluta med det här och åka ned på "Vallen" och fakiravgången kl 06.11.
Gomorron!

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Irina Halling

    Hej Pär!
    Jag var själv och tittade på den fina Botniabanan i somras, innan premiären, men ändå. Tänkte för mig själv vilken fantastisk satsning för pendlarna längs banan.
    Oavsett vad man tycker om Botniabanan så måste man ju kunna granska vad som hänt sedan starten. Detta var en granskning som Dagens Nyheter gjorde och som vi också källhänvisade till. Ingen har protesterat mot att uppgifterna på något sätt är fel.
    Det är inte så att Expressen utsätter Lill-Babs, Victoria och andra kändisar för felaktiga artiklar. Vi arbetar som den klassiska kvällstidning vi är. Men inget är felaktigt för den sakens skull. Vi jobbar också med en kvalitetspolicy för att gamla misstag som Expressen någon gång begått aldrig ska inträffa igen.
    Vänliga hälsningar
    Irina Halling, kvalitetsredaktör på Expressen

  2. Pär Andersson

    Svar till Irina Halling (2011-04-05 09:46)
    Hej Irina! Min blogg innehåller spontana reaktioner. Eftersom jag använt mig av Botniabanan sedan starten och upplevt alla resenärens vedermödor känns det märkligt att läsa artiklar där hela projektet döms ut. Som jag skrev fungerar persontransporterna idag minst lika bra som de analoga och väl beprövade motsvarigheterna söderut. Därav drog jag till med slutsatsen att jag känner mig lika alienerad som kvällspressens skandalomsusade kändisar. Expressen är dock inte den största boven i dessa dramor, storstadskollegan är faktiskt ett snäpp värre…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.