Kliande oro

Efter att ha levat ett rörligt liv i drygt 63 år har mina kroppsfunktioner börjar agera oroade självständigt. Under den vanliga vardagslunken känner jag lyckligtvis inte av min skruttiga gamla kropp överhuvudtaget. Det är – i bästa fall – endast den allra översta "extremiteten" som känns riktigt närvarande. Därför blir jag fundersam när det plötsigt börjar klia på höger smalben och vänster axel följt av en småmolande huvudvärk. Något i det autonoma nervsystemet har sparkat igång kliandet men sorgligt nog vet jag absolut ingenting om orsaken. Nu har detta pågått i två dagar och jag börjar bli allvarligt oroad, vilket innebär att de kliande stressexemen får extra skjuts och att hela jaget nu hamnat i ett kliande inferno. Kanske beror det hela på att det är alltför lugnt i dessa dagar av jule- och nyårsfrid.
Förhållandet att det kan bli för lugnt är förvisso ytterligare en faktor att oroa sig för inför den stundande pensioneringen…
Gomorron!

Etiketter: , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Peggy Sjöström

  Jag förstår att man nästan kan bli galen när det jämt kliar någonstans på kroppen. Det händer ibland att den ena eller den andra inflammationsprocess invaderar kroppen varaav de flesta inte orsakar några större problem. Men vissa inflammationer kan faktiskt klämma sig fast av någon anledning till en viss nerv. Mitt förslag är att äta någon anti-inflammationstablett i 3-5 dagar enligt instruktionerna på förpackningen. Om såväl kliandet som huvudvärken inte ha blivit bättre efter kuren är det kanske dags att kontakta din vårdcentral. Lycka till!

 2. Pär Andersson

  Svar till Peggy Sjöström (2011-12-29 09:52)
  Tack för tipset Peggy! Problemet är att kliandet är starkt förknippat med oro. Jag har varit sjukskriven för det numera famösa ”gått-in-i-väggen-syndromet” för ett par år sedan och i samband med det började jag få problem med lätt eksem. Så mitt antagande att det härrör från oro/ångest tror jag mer på än en i största allmänhet sjukligt inflammerad nerv. Jag använder hydrocortison ifall klådan inte ger med sig. Alternativet är att höja dosen på den ångestdämpande medicin jag numera tar enligt doktorns ordination. Om problemen permanentas kan det bli aktuellt att testa din ordination.

 3. Pensionären

  Tillönskar dej och din familj ett gott nytt år Önskar att kliandet försvinner på det året så att något finger hamnar på tangentbordet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.