Den ena handen…

…vet inte vad den andra gör.

Så kan man beskriva det som hänt rastplatsen Lillänget vid Nedre Nyland. Först satsas EU-pengar på upprustning och iordningställande av ett fantastisk rastställe nära bron över Lögdeälven och efter ett antal år förvandlar någon rastplatsen till ett kalhygge. Det minsta man kan begära är att markägaren lämnat en kantzon runt "dyrgripen". Nu är det enda njutbara på den här platsen de underbart vackra handfrästa träskyltarna…

Etiketter: , , , ,

3 kommentarer

 1. Lennart Vilhelmsson

  Ja, vi i Karlbäcksbygdens Utvecklingsgrupp blev minst sagt bestörta när vi såg HUR de hade avverkat. Vi hade fått veta i förväg ATT det skulle avverkas, men fått garantier på att det inte skulle handla om något veritabelt kalhygge. Men det är ju markägarens skog, så vad kan man säga… Annat än att antalet övernattande husvagnar i somras blev signifikativt färre än året innan. För insynsskyddet från granarna försvann ju också…

 2. Pär Andersson

  Svar till Lennart Vilhelmsson (2012-02-14 11:54)
  Jag förstår att ni blev bestörta över förödelsen. Men har vi inte en myndighet som har till uppgift att tillstyrka och kontrollera att avverkningar inte inkräktar på andra intressen? Alltför mycket sker slentrianmässigt i skogen, trots den stora inverkan avverkning av skog har på människa och natur.

 3. Lennart Vilhelmsson

  Jag ska ärligt säga att jag inte vet om det existerar en sådan myndighet. Nu är ju hur som helst skadan redan skedd. Kan ju säga att i somras, under caféhelgerna i juli, var det många besökare som kom och beklagade sig över hur det såg ut. Ska man se NÅGOT positivt runt eländet så var det väl att det inte direkt saknades samtalsämnen runt fikat. :-/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.