Tvångsförvaltning

Nu är det dags att sätta Norrtåg AB under tvångsförvaltning. Tågtrafiken på den en gång rekordöverklagade Botniabanan fungerar inte. Till och med Trafikverket har för dagen kastat in handduken och lagt ned sin upplysningssida på nätet. Det är förödande att politikerstyrda intresseföreningar tillåts driva företag som arbetar med experimentell interregional personbefordran (Norrtåg AB ägs av de 4 nordligaste Länstrafikbolagen i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrlands och Jämtlands län) eftersom ansvarsförhållandena blir minst sagt labila. Och häri ligger pudelns kärna: det finns inget naturligt intresse från dessa tjänstebilsåkande beslutsfattare att ställa någon till ansvar för trafikdebaclet. Det skulle nämligen innebära att de bet sig själva i svansen eftersom personer ur deras egen grupp bär ett välkalkylerat och därför medvetet svårdefinierat ansvar.
Nä, nu är det hög tid att kalla in "EUs ängel" Angela Merkel och hennes Deutsche Bahn!
Gomorron!

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.