Kurbits, tjaa…

Varje gång jag ska till att plita ned mina tankar i något forum frågar jag mig om jag verkligen befinner mig i fas med nutiden. Detta är nya tankar, tankar som jag förmodar består av nedärvt bagage från tidigare generationer. I alla tider har det framförallt varit den äldre generationen som innehaft den erfarenhet och de kunskaper som krävts för att leda samhällets utveckling. Det var dock före den digitala revolutionen och internet. I vår tid är det faktiskt inte vi äldre som är bäst skickade att skapa ett välmående samhälle. Denna urgamla sanning fick dödsstöten i samma veva som persondatorn skapades och begravningen skedde några år senare och då stod internet för spadandet.
Numera bör den äldre generationens synpunkter enbart betraktas som dekorativ kosmetika, ungefär som kurbits på möbler. Då får vi ett både vackert och klimatsmart samhälle.
Gomorron!

Etiketter: , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Pär Andersson

  Svar till Karl-Gustav Sjöström (2012-07-23 10:08)
  Det var snabbt agerat! Satt du och läste medan jag skrev? Ja, helt osannolikt är det inte – bildskärmsdelning är faktiskt en realitet. // Jo, men det är väl inte så illa. Den verkliga revolution jag refererar till pågår utan att vi på allvar reflekterar över den. Och den är till största delen positiv och absolut inte ”illa”. Jag tycker att vi båda ”can rest our cases” och uteslutande ägna oss åt det sköna i tillvaron. 😉

 2. Roger Jacobsson

  Bra jobbat! Nu är du där du rätteligen hör hemma, på bloggens tio i topp!Tänkvärda reflektioner, kommentarer och synpunkter på världshändelser och vardagsbestyr är ditt signum!
  Det är just med med utgångspunkt i ”reflekterandet” som du bryter igenom vallen – du har ju dessutom tillgång till det de flesta saknar, en utvecklad språkkänsla, en personlig formuleringskonst och en förmåga till att ”tänka själv”.
  Fortsätt så Pär! Mera sådant.
  För övrigt kan man tycka att det är allt för mycket på olika bloggar om allt som folk ”gör” – dvs berättelser som lätt blir platta.
  Då föredrar jag i stället mer av underfundiga kommentarer och knivskarpa reflektioner.
  Och sådant finns det gott om i ditt spetsisga ritstift!

 3. Pär Andersson

  Svar till Karl-Gustav Sjöström (2012-07-23 20:37)
  Det beror på vad du lägger in i ordet illa. Betyder ordet ”tragiskt” har du rätt. Men om det betyder ”synd” håller jag däremot inte med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.