SD = Jobbik Light

En nyckelmening i den andra delen av Gellert Tamas artikelserie i Aftonbladet om de högervindar som blåser genom dagens Ungern består av ett citat från författaren Lajos Parti Nagy:
”Vad ingen av oss förstod då, var vilka mängder av förlorare de snabba ekonomiska reformerna skapade. Hundratusentals människor hamnade i ett fattigdomens ingenmansland, där allt de till slut hade kvar var känslan av att jag åtminstone är ungrare. De blev ett lätt byte för extremhögerns locktoner.”
I citatet hittar man en parallell till den framgångsrika utvecklingen av SD i Sverige, man byter endast ut ett fattigdomens mot utanförskapets och ungrare mot svenskar.

Etiketter: , , , , , ,

2 kommentarer

  1. M.Johansson

    Din jamforelse ar helt tagen ur luften.Du kan inte jamfora ett vardekonservativt parti som SD med ett extremt antisemitiskt parti som Jobbik ju ar.For ovrigt ar val egentligen SD det enda parti i Sverige som stat upp for judarna och starkt tagit avstand fran muslimskt hat och vald mot judar i Malmo och Sverige.Fattar ej hur du kan ha fatt allt sa om bakfoten?

    Las pa gor battre nasta gang!

  2. Pär Andersson

    Svar till M.Johansson (2013-01-04 19:20)
    Om du anser SD vara det enda svenska parti som stått upp för judarna och tagit avstånd från muslimskt hat kan man undra från vilken planet du härstammar ifrån…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.