Besluten om total utdräpning kommer slag i slag

Har just tagit del av ett sammanträdesprotokoll från november 2013. Ett av kommunens utskott, det s.k. ”samhällsbyggnadskontoret” föreslår att skötseln av kommunens VA-anläggning i Brattsbacka omgående ska skyfflas över på byns enskilda brukare. Enligt utskottet finns ju ”bara” 28 abonnenter kvar i byn, vilket i sin tur är en följd av att sossarna under de senaste årtionden lyckats få ett hundratal medborgare att kasta in handduken och flytta från byn. Sedan skolan lagts ned och som en direkt följd av detta även affär, post och vägunderhåll upphört finns det naturligtvis inget kvar att hänga upp sitt liv på. Nu återstår således för ”samhällsbyggarna” att slå in sista spiken i kistan och därmed rycka bort den mest grundläggande samhällstjänsten för att ytterligare närma sig det slutmål kustbygdens beslutsenfaldiga sossar och deras handgångna satt upp: Endast Nordmalingsvallen ska leva!

beslut1_bloggen

 

_______________________________________________________________________________________________

beslut2_bloggen

Etiketter: , , , , , ,

2 kommentarer

    • Pär Andersson (inläggsförfattare)

      Tyvärr finns inte landsbygdsutveckling på kartan i Nordmalings kommunhus. Jag tror att det enda som skulle kunna sätta mer fokus på vår del av kommunen är att Nordmaling går upp i en större enhet, t.ex. i Umeå kommun. Då kommer hela kommunen att förvaltas som en helhet och fokuseringen på vårt nuvarande kommuncentra inte bli det enda allenarådande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.