Långt från kämpande småföretagares vardag

Svenskt Näringsliv har inte haft många rätt den senaste tiden. Organisationen verkar ledas av fel personer högst upp.

Två uppmärksammade självmål med koppling till avtalsrörelsen har vi skrivit om tidigare: dels när ordföranden Michael Treschow gick ut och beklagade sig över alltför låga direktörslöner i Sverige, dels det klumpiga agerandet i dagarna när man gått in från centralt håll – mot sina egna principer – och sagt nej till det avtal som handelns parter förhandlat fram.

Svenskt näringslivs ledning framstår för tillfället ha bristande kontakt med vardagen för vanliga företagare och utan att ha något större intresse av att göra nytta i opinionsbildningen för entreprenörskap och företagande.

Istället bekräftar man i rask takt en massa fördomar om, som Expressen formulerade det i en ledare, "höga herrars egenintresse" på ett sätt som skadar den svenska debatten och försvårar för kämpande småföretagare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.