Plumpt och dumt när Holmlund återger sexistisk historia

Lennart Holmlund publicerar för det mesta sina blogginlägg här på vk.se även på socialdemokraternas hemsida.

I går valde han dock att publicera ett blogginlägg med en plump och pinsam så kallad ’rolig historia’ om Fredrik Reinfeldt bara på socialdemokraternas hemsida, men inte här på vk.se.

Möjligen inser han att han i sin roll som kommunstyrelsens ordförande i Umeå borde ha vett och hyfs nog att inte ägna sig åt debatt på en sådan låg nivå.

Men då borde han väl avstå från att återge den helt och hållet?

Här står historien att läsa, med tydliga sexistiska och grabbiga inslag, som Lennart Holmlund fnissande återger på sin s-blogg.

Historier om ledande politiker är en sak som man får stå ut med, även om jag tvivlar på att Lennart Holmlund skulle ha fnissat lika mycket om den handlat om Mona Sahlin.

Men bör Umeås kommunstyrelses ordförande ägna sig åt sådant offentligt? Borde han inte lägga vissa band på sig i sin roll som främste representant för kommunen?

Pinsamt är ordet.

13 kommentarer

 1. Mian

  Ja, man undrar ju faktiskt vad han tänker? Tänker han att det här borde ge Reinfeldt en känga – men det blir ju garanterat tvärtom. Eller tänker han att han ska bygga på sin grabbiga image? Det behöver ju knappast Lennart Holmlund göra. Borde han inte få (ännu större) problem bland de kvinnliga väljarna nu?

 2. Peter

  Du kallar den där sexistisk, vad tur att den som handlar om Reinfeldt, Maud och Mona berättats då. Den är mycket mer sexistisk än den här, den här är ju ingenting i jämnförelse.

 3. Micke

  Så harHolmlund slagit till igen, med en av sina intelligensbefriade uttalanden. Nu får det vara nog, AVGÅ din amatör!!!. Du Holmlund är nog en av dom absolut pinsamaste människor, alla kategorier som jag någonsin stött på. För det första ska du be Reinfeldt om ursäkt, för det andra ska du lära dig knipa käft. Dina åsikter ska du veta är oerhört lite värda i sammanhanget, då må själv tro att du är allsmätig. Men du är bara en liten pusselbit i en demokrati. Så nu är det dags att du lär dig att handskas med den på ett vettigt sätt. Annars är det bara att AVGÅ!!, vi i Umeå vill inte förknipas med dig Holmlund. Hårda ord, men har man inte förstång till mer än du har man inget annat att vänta sig.

 4. Anders

  Men hur löjlig kan en fråga bli… Som om Herr Holmlund vore nån slags övermänniska då eller..?? Varför ska han inte få berätta en historia i en privat blogg?? Vore ju något annat om han ställde sig i talarstolen på något möte och drog den.
  Näe, finns det inte viktigare saker att kritisera hos våra politiker, så vet jag inte om man ska kritisera alls faktiskt!!!

 5. J. Jansson

  Om detta skrev jag i min blogg för ca 24 timmar sedan. Kul att Ola uppmärksammar, men jag tvivlar på att VK sett det såvida inte mitt inlägg hamnat överst på intressant.se

 6. Roger Lundqvist

  Jag vill minnas att jag hörde samma historia för 10 år sedan, fast med Göran Persson i huvudrollen. Tidigare har den berättats med alla från Hermann Göring till George Bush i otaliga varianter. Uttrycket ”sätta på” kan bytas ut med ”vänslas med” för att göra den mer rumsren. Men det är inte utan att jag misstänker att det inte är historien, utan Lennart Holmlund själv som Ola Nordebo och flera av de anonyma kommentatörerna retar sig på. Nästan lite som om VK bedriver kampanj mot honom, men så kan det ju inte vara? 😉

 7. Kent

  Visst hade den varit lika rolig om det handlat om Mona Sahlin!!! Även om det varit en kvinnlig chaufför…

  Folk i allmänhet och Umeåbor i synnerhet har för dålig humor/ingen humor. Lätta på slippsknutarna/strumpebanden och se vardagen med nytt ljus

 8. Rob

  Du var det tråkigaste jag har varit med om. Det måste damma där du går. Fattar du inte varför Lennart H är så folklig? Han visar ju bara att han är en människa.
  Ola!
  Hur känns det själv att jobba åt ett företag som äger en radiostation där man varje fredag drar fräckisar? Aldrig har jag läst en kommentar på i din spalt om det???

 9. Ola Nordebo

  Det är skillnad på buskisartister och radiopratare å ena sidan och den högste politiske representanten för en kommun som vill jobba för jämställdhet och medvetenhet i genusfrågor å andra sidan.

  Svårare än så är det inte.

  Med en lös hänvisning till att något är folkligt kan man försvara det mesta. Det är inget argument som övertygar direkt.

 10. totte

  Det här är en gammal dålig historia som jag hörde första gången för 10 år sedan.Det enda som är utbytt är Småland som då var Ångermanland och att huvudpersonen då var Göran Persson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.