En lördag i Bjurholm med trender och vackert landskap

Det blev inga V75-kommentarer här på bloggen förra veckan, tyvärr räckte varken tiden eller hälsoläget till för det. Men nästa gång hoppas jag kunna prova igen.

Annars var jag i Bjurholm i lördags (vid Älgens Hus) på ett möte där bland annat en så kallad trendspanare höll ett fascinerande anförande om framtidens stora trender.

Han tog upp tre av dem: individualiseringen, fragmentiseringen och snabbheten. Jag ska inte gå in närmare på vad han sade, men det var tänkvärt, hoppingivande, konstruktivt, förenklat, lite skräckinjagande och inte utan inslag som kan diskuteras – allt på samma gång, helt klart en upplevelse.

Det var annars skönt att komma ut i landskapet runt om Umeå igen – Västerbotten är vackert och lite hemlinghetsfullt, som kunde landskapet berätta en massa anekdoter, men först om man bevisar sig värdig den äran.

Framöver hoppas jag få tid att resa mer i länet än jag gjort den senaste tiden.

Själv höll jag ett kortare anförande om arbetet med ledarsidan och den frisinnade/liberala opinionsbildningen.

Eftersom jag varit krasslig dagarna innan och suttit till sent med min lördagskrönika kände jag mig tvungen att förbereda något skriftligt (jag försöker annars undvika det allt mer) för att inte riskera att i trötthet och snorighet tappa tråden helt under anförandet.

Så med en del underhållande You Tube-klipp som sällskap satt jag uppe sent natten till lördag och filade på ungefär vad jag ville få sagt. Det blev och gick sådär, men ändå helt okej med tanke på omständigheterna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.