Skämtar Anders Sellström om klädkoder i fullmäktige?

Jag erkänner, jag kunde inte hålla mig: för hur ska man kunna låta bli att delta i debatten när det kommer frestande inlägg som detta av kristdemokraternas gruppledare i Umeå Anders Sellström?

Han vill införa – åtminstone inofficiella – klädkoder i fullmäktige och förfasas över att någon har trasiga kläder eller att någon annan ser ut som ’Skogsmulle’.

Allvarligt, jag måste bara svara – att bekämpa mossiga, snobbiga klädkoder som utgår från vissa av det rådande etablissemangets normer trodde jag var något som vi redan hade klarat av.

Varför ska Anders Sällströms klädsmak bestämma vad andra förtroendevalda har på sig, varför skulle just hans klädsmak stå för seriositet och allvar medan ett par trasiga jeans skulle stå för något annat?

Är det verkligen med den typen av moralism som kristdemokraterna vill presentera sig som ett modernt parti?

Kläder och utseenden har betydelse i politiken, det sänder signaler, absolut. Och att vara förtroendevald är ett mycket viktigt uppdrag.

Låt oss bejaka att det finns en mångfald och en valfrihet i hur vi som individer och medborgare väljer att manifestera det vi tycker är viktigt, låt oss slå vakt om en vidsynthet som är öppen, tolerant och nyfiken, inte skapa en enhetlig, sluten, utestängande och trångsynt kollektivism som tvingar alla att bära slipsar.

Ibland undrar man ju om en del politiker överhuvudtaget vill ha någon förnyelse och föryngring i det politiska arbetet?

Men kanske är Anders Sellström bara ironisk?

En kommentar

  1. Väljare

    Tyvärr tror jag inte att Sellström är ett dugg ironisk. Han tror på fullt allvar att hans kläder bevisar att han är seriös. Han kanske föreställer sig att det finns en objektiv ”snygghet” som ser lika ut överallt. Tänk så olika vi är, vi människor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.