Radioblogg: Rött, spretigt hår och så befolkningsfrågan igen

Först ett inlägg om varför jag funderar på att köpa hårsprej för första gången i mitt liv och satsa på en röd frisyr i morgon.

Och sedan ytterligare ett inlägg i min och Anders Ågrens favoritfråga för dagen: befolkningsmålet.

2 kommentarer

 1. Fredrik

  Så sant, därmed egentligen sagt, att står man bakom ett sådant mål i siffror, står man bakom att den typen av förutsättningar ges högsta möjliga engagemang.

  Därtill, vilket jag tycker ibland missas i försvaret av dylika mål gentemot kritiken, handlar det om att slippa bo i en stagnerande miljö. Att våra barn inte tvingas flytta långt bort för att få kvalificerade arbeten. Att slutligen slippa erfara en debatt ständigt på defensiven då vi riskerar att brädas av konkurrerande syskonstäder. Det är ju koncentrationsutredningen, det är hamnutredningen etc etc..
  Tänk om läget var sådant att vi slapp ägna energin åt att kämpa mot syskonstäder i alla olika sammanhang utan debatten kunde lyfta ett steg och tillföra världen mer än idag. Då tror jag vi har nått det väsentliga i målet, och då tror jag att Umeå kommer att bli mer spännande, och ännu mer gå in i framtiden.
  Kort sagt, det finns väldigt många anledningar att ständigt jobba för en bättre och växande stad.

 2. Fredrik

  Hmm, två punkter man säkert skulle kunna jobba mer med:

  * Det kompletta universitetet. Den smältdegel som det stora universitetet är har många facetter som kunde synas bättre i marknadsföringen. Alla som bott i korridor och läst vid något av de stora universiteten vet hur mycket folk ur skilda ämnesområden man lär känna och vilken spänst detta ger i tillvaron och det egna intellektet. För att inte tala om kontakterna man kan få. Klara fördelar finns jämfört med de nya universiteten som fortfarande är små och specialiserade.

  * Få andra svenska städer har så många människor ett eget förhållande till. Förutom huvudstaden så har de bara stora universitetsorterna en sådan genomströmning av folk. Något som inte är negativt utan ger staden tentakler och goodwill på massvis med ställen runtom i världen. Naturligtvis borde detta kunna utnyttjas, när frågor av vikt för oss här hemma skall avgöras.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.