Resultat som visar varför den nya skolpolitiken behövs

I onsdags kom en internationell undersökning som visade att läsförmågan hos Sveriges 10-åringar fallit under de senaste åren och att det är andelen starka läsare som minskat, färre elever klarar mer avancerade läsuppgifter.

I går läckte dessutom en del av OECD:s PISA-undersökning ut. Den visade att svenska elever tappar i naturvetenskap om man jämför med andra länder.

Skolpolitiska förändringar verkar med fördröjning och sådana här tecken på att problemen i den svenska skolan nu börjar få tydliga konsekvenser även vid internationella jämförelser visar varför en omläggning av den tidigare, misslyckade skolpolitiken är så viktig, men påminner samtidigt om att det är ett arbete på lång sikt som måste präglas av uthållighet och målmedvetenhet.

Förhoppningsvis är också socialdemokraterna beredda inom den här mandatperioden att ge ett tydligt stöd åt den skolpolitik som regeringen under ledning av Jan Björklund för och som med stor sannolikhet är populär även bland många av socialdemokratins kärnväljare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.