Semester, önskan om trevliga helger, Umeå Live och på vippen

Den senaste veckan har bloggen bara haft periskopet uppe vid ytan och spanat i vågskvalpet, men nu börjar det bli dags att dyka ner helt utom synhåll.

Semestern har inletts och med undantag för en krönika på lördag om det inrikespolitiska året 2007 så är det alltså slut även på länkar till ledarsidan här på bloggen för de kommande veckorna.

Kanske tipsar jag om något läsvärt då och då, men annars ber jag att få önska alla läsare trevliga helger, och med hopp om återseende 2008 tacka för många reaktioner, ärliga åsikter, kreativa tips och uppmuntrande tillrop under det gångna året.

Ett lästips: Umeå Live-boken på nätet, där man förutom en intervju med vk.se:s bloggvirtuos Josefin Isaksson och en intervju med vk.se:s keep up-alltid på språng-publisher Ingvar Näslund kan läsa om mängder med andra intressanta exempel på vad som pågår därute i IT-staden Umeå.

Och så några ämnen som varit på vippen att få mig att bryta löftet om mindre bloggande fram till nyår:

Kronprinisessan Victorias uttalande om att hon inte vill vara tyst i samhällsdebatten när hon blir drottning som visar precis varför monarkin är orimlig och odemokratisk ut alla aspekter, också för de inblandade, och bör avvecklas.

Moderaten Ulf Adelsohns parodiska utspel om Svenska Dagbladet som visar att det inte bara är socialdemokrater som ibland är totalt okunniga om hur den moderna tidningsvärlden fungerar.

Den nu berömda Umeå-hymnen och vilka spänningar under ytan som reaktionerna kring den möjligen antyder.

Hertha Berlins gradvisa fall i Bundesliga.

Gata Kamskys seger i World Cup 2007.

Och det faktum att jag nu publicerat fler än 1000 inlägg här på bloggen sedan starten. Ett skäl så gott som något att avrunda detta och ägna helgerna åt att reflektera kring bloggandet som fenomen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.