Obamas tal om pastor Jeremiah Wright

Här är en intressant analys i Newsweek av Barack Obamas fängslande tal om den omstridde pastorn Jeremiah Wright.

Jag håller med, jag tycker att Obama har hanterat krisen på ett utmärkt och sammansatt sätt. Han har emellanåt – det har varit hans svaghet vid sidan av många förtjänster – haft klara tendenser till lite ytlig nonchalans inför sakfrågorna under primärvalskampanjerna, åtminstone i jämförelse med Hillary Clinton. Men i den här krisen har han visat att han kan bottna i en komplex och kontroversiell analys, utan att tappa sin retoriska glans och sitt tonfall.

Däremot är jag ganska övertygad om att den här krisen skadat Obamas kampanj rejält; framför allt, om han blir demokraternas kandidat, inför det slutliga presidentvalet i höst. Jag har varit helt säker på att en duell Obama-McCain, i linje med erfarenheterna från de amerikanska presidentvalens historia, skulle vinnas lätt av den förre. Men finns det fler kapitel i den här krisen så är det frågan om inte Obama får det jobbigare än väntat.
Så jag håller med amerikanskpolitik.se i den här undran.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.