Exploit Caf

Möjligen glömmer jag någon i sammanhanget, men man får väl gå tillbaka till 1996 och Cocktail Jet för att hitta en sådan ’svepa förbi dem över upploppet’-vinnare av Elitloppet som Exploit Caf i år. Vilken överlägsen acceleration; en mycket värdig vinnare. Man undrar lite med sådana franska hästar som imponerar så väldigt hur det kan komma sig att de inte har högre segerprocent och fler stora segrar i karriären som yngre? Exploit Caf är sju år, har gjort 85 starter och ’bara’ vunnit 29 av dem. När man såg honom i går känns det märkligt att segerprocenten inte är högre.
Men både i svensk och fransk travsport finns den möjligheten för hästarna att växa och utvecklas som äldre, i högre grad än unghästdominerade USA.
Bästa svensken, nioåriga Red Chili Pirat är ju ett annat exempel på det. Även om han var bra redan som unghäst så var det först som äldre de stora framgångarna kom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.