Kraven på en ny skolpolitik har drivits av konkreta problem

Vår huvudledare i dag handlar om det stickspår i skoldebatten som oppositionen nu söker utnyttja på ett bisarrt och för den framtida svenska skolan farligt sätt, som har de ingenting lärt.

I gårdagens huvudledare skrev vi om det omfattande matslöseriet i Sverige.

2 kommentarer

 1. Tomas Wennström

  Björklunds uttalande och fullkomliga svartmålning av den svenska skolan är inget ”irrelevant stickspår”. Han bygger sina uttalande på lögn och förbannad dikt. Det visade SRs granskning. Han har helt enkelt fuskat med internationella jämförelser. Om Björklund hade befunnit sig i skolan hade han fått betyget Icke godkänt. Erkänn det.

 2. Ola Nordebo

  Debatten som utbrutit är ett stickspår om slutsatsen blir att svenska skolan inte har och har haft allvarliga problem och den nu förda skolpolitiken skulle sakna grund. Sverige är ju inte direkt det enda land som dragit liknande slutsatser.

  Att Björklund får kritik för en del missvisande och alltför tillspetsade uttalanden är helt i sin ordning (även om socialdemokraterna i det fallet på nästan alla områden i sin oppositionsretorik befinner sig i ett gigantiskt glashus som nu klirrar ordentligt, så kritiken från det hållet är inte att betrakta som seriös), men inte särskilt relevant om vi diskuterar situationen i svenska skolor.

  Den verklighetsbild som grundlagt väljarkrav på en ny skolpolitik är inte byggd på internationella jämförelser, utan på utvärderingar, erfarenheter, vittnesmål och resultat i svenska skolor från elever, lärare och föräldrar.
  Man hade fått uppfattningen att socialdemokraterna också sedan valförlusten varit beredda att erkänna de problemen och nu själva velat förnya sin skolpolitik (i den mån man kan få med det egna partiet på konkreta förslag om förnyelse, vilket ju inte lyckats så bra alla gånger).
  Är partiet nu på väg att backa tillbaka till en allt-är-och-har-varit-frid-och-fröjd-hållning? Det vore illavarslande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.