Vad man snackar med en MUF-ordförande om

Häromdagen fick jag tillfälle att ställa lite frågor till MUF:s ordförande Niklas Wykman, på turnebesök i Umeå, över en lunch. Redan när jag kom upptäckte han blixtsnabbt den ihopvikta travrond som jag bar i innerfickan på min jacka – varpå ett kort samtal om trav, söndagens derbyduell mellan Sahara Dynamite och Wellino Boko, spelmonopol och hästminnen från barndomen utspann sig, innan de riktigt politiska spörsmålen tog över.

Nicklas Sandström, från MUF i Umeå, som också var med, verkade kluven mellan å ena sidan pressstrategens belåtenhet över att Wykman fått den surmulne politiske redaktören på bättre humör genom inledande travsnack och å andra sidan lätt fundersamhet över hur det står till i världen när en politisk presslunch direkt spårar in på travovalen.

Och apropå träffar på stan stötte jag samma dag ihop med en socialdemokratisk tidningsprofil i en miljö som inbjöd till ett kort samtal om politiska biografier – och bristen på dem. Vi var snabbt överens om att det saknas ett stort biografiskt verk över Tage Erlander.

Den svenska politiska historien är fortfarande en guldgruva för hugade biografiförfattare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.