VW, Porsche och BMW

Jag har inte körkort och kan ingenting om motorteknik (jag åkte som yngre något år kring på en gammal moped, sällan har någon så okunnig åkt kring på moped).
Men jag har trots det, av någon anledning och säkert överraskande för trogna bloggläsare som är vana vid stickspår som trav, tennis, schack och virkning, ett visst intresse för bilbranschen, koncernernas utveckling, strider och problem, märkesevolutionen, designlösningarna, lanseringen av nya modeller osv. Artiklar om sådant har en trogen läsare i mig.

Just nu pågår ett avancerat maktspel inom Porsche-familjen och mellan Volkswagen och Porsche. Spiegel International har en artikel som sammanfattar vad det handlar om. Och som bonus för dem som läser tyska: en intressant intervju med BMW-chefen Norbert Reithofer i Die Zeit.

En kommentar

 1. Jarl Strömbeck

  Hejsan Ola!
  Jag har följt din blogg ett tag nu och måste skriva att jag tycker den är jättebra.
  Något som slog mig var att jag funderade över hur många andra som läser dina texter, har du någon uppfattning?
  Om man ser till kommentarerna och jämför med andra bloggar på Vk.se kan man få uppfattningen att det är ett försvinnande antal.
  Är den politiska dialogen död i bloggform? Exv. om man jämför med hur många som kommenterar en uppenbart talangfull självbiografist som Vk:s Josefin Isaksson.
  Minns något utspel på DN tidigare i år om att ledarskribenten inte längre fyller en roll i samhället. Ligger det något i detta?
  Som sagt. Alltid intressant läsning på din blogg. Det känns som sunda socialliberala värderingar, mer pragmatisk än ideologiskt åderförkalkad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.