Lördagslistan

Min så kallade lördagslista gör sig av grafiska skäl bäst i papperstidningen, men eftersom den var lite mer pratig än vanlig så kommer den även här på bloggen:

1. "Borg mot Världen", lyder titelrubriken på veckans Fokus, apropå de växande kraven från olika håll på panikåtgärder och jättesubventioner åt mäktiga särintressen. Nåja, i så fall är det finansministern som haft mest på fötterna och klokast hållning så här långt. Att göra långsiktigt rätt under hela krisen är bättre än att med förhastade felgrepp fördjupa grundproblemen direkt från början och förlänga krisen ytterligare.

2. Sedan storregionbildningen ryckt närmare hör jag allt oftare kommentarer som efterlyser ett vitaliserat, eget norrländskt offentligt samtal som inte står och vädjar passivt om uppmärksamhet i Stockholm. Jag håller helt med, och vill i det sammanhanget lyfta fram SVT:s programidé "Eftersnack" som ett utmärkt exempel på att det finns mer i regionerna än vi ibland tror.

3. Gör spektakulära, påtagliga, dominerande ljusinstallationer till ett vinterpermanent och ännu mer omfattande inslag i Umeås stadsbild. Bekämpa mörkret – lys upp staden, mer ljus.’

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.