Så var det dags igen…integriteten får vika på nytt

Den här EU-direktivet har nog i sak fått lika hård, om inte hårdare, kritik än till och med FRA-lagen, men har hamnat lite i skymundan av både FRA-debatten och Ipred-debatten. Det är illa redan taget för sig, och riktigt otäckt blir det när lagstiftningsinitiativ efter lagstiftningsinitiativ, övervakningsfiffighet efter övervakningsfiffighet, formar ett mönster där integritetsfrågorna alltid prioriteras ned, alltid får vika för något annat, aldrig får någon av de högst uppsatta med makt över besluten att säga: men vänta lite, nu får det väl ändå vara nog.

Direktivet går med största sannolikhet inte att stoppa, men det är som bloggaren Jonas Morian skriver, att om det finns några riksdagsledamöter som fortfarande står upp för den personliga integriteten så får man hoppas ’att de aktivt verkar för att minimera skadorna av direktivet så långt det är möjligt – och inte spär på det med ytterligare dumheter.’

En kommentar

  1. Sansa er

    FRA – övervakningskameror mm, vad har du och jag med ngt sånär rent mjöl i påsen att frukta ? Viktigast är väl ändock att mördare, våldtäktsmän,mordbrän- nare m fl inte får härja fritt! Integritet har blivit ett modeord.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.