Slutdebatten inför Europaparlamentsvalet

Gårdagens slutdebatt i Sveriges Television mellan toppkandidaterna inför Europaparlamentsvalet blev väl kanske ingen höjdare, men kändes ändå intressantare i det här läget än partiledardebatten häromveckan.

Plus i debatten utifrån givna förväntningar, höga eller lite lägre, gick nog Marit Paulsen (fp), Carl Schlyter (mp), Ella Bohlin (kd) och Sören Wibe (junilistan).

Fullt godkända utifrån sina respektive ståndpunkter, men kanske utan att sticka ut riktigt eller lyckas vinna många nya anhängare utöver de redan existerande, var Lena Ek (c), Gunnar Hökmark (m) och Eva-Britt Svensson (v)

Marita Ulvskog (s) bekräftade intrycken från hela den här valrörelsen, att hon ger socialdemokraterns Europapolitik, som är bättre än så, en oförtjänt negativ framtoning. Eftersom hon redan är ifrågasatt och sitt partis toppnamn lär hon inte ha förlorat så många röster åt socialdemokraterna just i går kväll, men något övertygande uppträdande var det inte.

Några fler ledarbloggar som kommenterade slutdebatten:

Expressens Anna Dahlberg tycker så här.

Alex Voronov, Eskilstuna-Kuriren, i två inlägg om första respektive andra halvlek.

Södermanlands Nyheter skriver så här.

Svenska Dagbladets ledarblogg summerar sina intryck.

Peter Wolodarski i Dagens Nyheter bloggade detta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.