Inlandsflygets framtid måste få en inlandslösning

Flygplatsdebatten i Storuman har varit intensiv inte minst här på vk.se, med många debattinlägg och kommentarer kring ärendet och dess behandling från framförallt Storuman/Tärnaby-bloggarna, exempelvis med förslag på folkomröstning.

 
Frågan om flygets framtid i Västerbottens inland, hur det ska organiseras, om det går att samordna och vem som ska bestämma är en av de intressantaste, och tyvärr också mest låsta debatterna i Västerbotten just nu.
 
Ska flygets framtid i inlandet få en långsiktigt lyckad lösning med inflytandet över frågan kvar regionalt krävs ett helhetsperspektiv lyft över de enskilda kommunernas prestige. Inlandsflygets framtid måste få en inlandslösning, eller en Västerbottenslösning. Klarar man inte av att samordna sig är risken stor att

 

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. Håkan Rombe

    För några år sedan stod en känd politiker och drog ut streck på en karta från sin egen kommun till världens alla metropoler varefter han nöjt konstaterade att ”f-n, vår kommun är ju världens medelpunkt”. Nästan så i alla fall och på det viset är det i alla omkringliggande kommuner. Staten som slösat bort hundratals miljoner på att bygga minst 2 st obehövliga flygplatser måste äntligen sätta ned foten, studera en karta över inlandet och fatta ett förnuftigt beslut. Vi behöver faktiskt inte kunna nå 4 st flygplatser inom 1½ timme.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.