Partiernas laguppställningar på vk.se just nu

Det talas mycket om nätets betydelse för nästa års valrörelse, och ett vanligt samtalstema är politikernas bloggande här på vk.se.

 
Hur ser egentligen partiernas ”laguppställningar” ut när det gäller bloggande politiker på just vk.se?
 
Det här är en sammanställning över läget just nu med de bloggar som fortfarande står som någorlunda aktuella och som har en tydlig partitillhörighet. Jag kan ha missat någon (meddela mig gärna), och möjligen har någon inte för avsikt att fortsätta blogga, men annars ser det rent statistiskt ut så här vad gäller antalet bloggare.
 
Vad det sedan har för betydelse, är en annan och större fråga. Och vad som inte tas med nedan är givetvis hur ofta personerna bloggar, hur mycket debatt de väcker och vilka ämnen de tar upp. För betydelsen av bloggandet i en valrörelse är det måhända långt viktigare aspekter.
 
Det finns ju också ett antal bloggare på vk.se som debatterar samhällsfrågor utifrån olika perspektiv, men utan entydiga partitillhörigheter, som också har betydelse men som inte går att fånga i den här uppställningen.
 
Men rent statistiskt, om jag inte har missat något, är det centerpartiet som har flest bloggare igång på vk.se, följt av socialdemokraterna, moderaterna, folkpartiet, kristdemokraterna, vänsterpartiet och till sist miljöpartiet:
 
Centerpartiet (11):
 
 
 
Socialdemokraterna (10):
 
 
 
Moderaterna (8):
 
 
 
Folkpartiet (7):
 
 
 
Kristdemokraterna (6):
 
 
 
Vänsterpartiet (4):
 
 
 
Miljöpartiet (2):
 

 

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Dan Oskarsson

    Intressant blogg. Undrar spontant om de etablerade partierna förstår vidden av sociala medier som tex blogg utgör. Det parti som först förstår bloggandets framtida påverkan i samhällsdebatten och använder sig av den kommer att ha ett informationsövertag som inte ska underskattas. Har på min blogg skrivit: -”Framtida val vinns med framtida medier. Eller förloras.” Hoppas att mitt Parti har upptäckt detta. Dan

  2. Ola Nordebo

    Det ska komma en uppföljning också, när jag bara får tid att sätta mig ned, som mäter hur aktiva partierna varit sett till antal inlägg under hösten. Jag har noterat att de flesta som offentligt annonserat sina ambitioner att kandidera till riksdagen har återfunnits även som bloggare på vk.se. Något jag tycker är naturligt och pekar på en utveckling som lär fortsätta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.