Studieavgifter fel väg

Fel väg: I veckan lades förslaget om studieavgifter för studenter utanför EU/EES-området fram. Argument för en sådan reform finns och med stipendiemedel vägs somligt upp, men jag tycker att argumenten som talar emot förändringen väger tyngre. De positiva effekterna är på sin höjd marginella, de negativa konsekvenserna ska inte underskattas varken på kort eller lång sikt, principen bakom förslaget är tveksam och signalen det sänder i debatten om mer av avgiftsfinansiering inom högre utbildning överhuvudtaget är inte bra. Det är, sammantaget, ett steg i fel riktning. DN:s ledarsida drar alltså fel slutsatser.

här har jag skrivit tidigare om detta.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.