Stöd kraven på demokrati i Egypten

Det är fortfarande mycket oklart hur utvecklingen av upproret i Egypten kommer att utvecklas, hur den ideologiskt mycket breda koalition av olika oppositionsgrupper kommer att lyckas organisera fortsatt motstånd, hur den hårt pressade regimen kommer att reagera och framför allt hur militären kommer att agera.

 

Men det är tvivellöst gripande och hoppingivande händelser som utspelar sig i hela regionen, där revolutionen i Tunisien bara var en början. En rädsla har släppt, ett tålamod tagit slut, som ofta i historien när auktoritära regimer börjar falla.

 

Omvärlden får nu inte vela eller mumla i sitt stöd för krav på demokrati, frihet och mänskliga rättigheter, och får inte hålla auktoritära regimer under armarna av gammal vana, med floskler om ”stabilitet” och i strid mot alla principer. Osäkra dagar väntar, det är för tidigt att jubla, protesterna för demokratisering och frihet i Egypten måste få känna omvärldens stöd.

 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.