Låt Fadwa Mohammed Hussein få stanna

VK berättade i lördagens tidning på nyhetsplats om 18-åriga somaliska flyktingen Fadwa Mohammed Hussein i Blattnicksele, Sorsele, som nu hotas av utvisning. Migrationsverket anser att hennes dialekt tyder på att hon kommer från en annan del av Somalia än hon uppgett och avslår därför flickans ansökan om uppehålls- och arbetstillstånd.

Gång på gång tvingas man ta sig för pannan inför den inhumana svenska utvisningspolitiken och dess obegripliga jakt på rättsosäkra skäl att skicka bort människor som har uppenbara humanitära skäl att få stanna, som börjat rota sig socialt och som mer än något annat vill stanna här.

Varför skulle Sverige överhuvudtaget vilja skicka bort Fadwa Mohammed Hussein – en ensam flicka som fruktar för vad som ska hända henne om hon utvisas, som är välkommen här och som behövs här, till ett ovisst öde?

Fall som detta visar att något fortfarande är allvarligt fel i svensk asyl- och flyktingpolitik. Migrationsverkets tillämpning av lagstiftningen leder ständigt till nya upprörande beslut, och politikernas oförmåga – eller ointresse – att komma till rätta med regelverk som medger inhumana utvisningar består oavsett maktskiften.

Självklart borde Fadwa Mohammed Hussein få stanna. Låt henne få stanna.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.