Fem goda skäl att bli vegetarian

1. Om alla blev vegetarianer över en natt, skulle – erkännes – problem uppstå. Men faktum är att det vore bra för miljön och hållbarheten om fler än i dag gick i vegetarisk riktning, och minskade på köttätandet. Till skillnad från somligt vindkänsligt, tramstrendigt halvdravel som i medierna framställs som moraliskt miljöfinare än annat, är minskat köttätande en vettig, enkel, rationell handling för bättre miljö. Och vill man inte bli vegetarian på heltid, är det för en medveten konsument skillnad på kött och kött när det gäller ursprung, transporter och produktion, ur både miljö- och djurhållningssynpunkt.

2. Betona att du är vegetarian och du behöver aldrig, vid middagar, vara rädd för att inte bli tilltalad och utfrågad av övriga bordet. Om du kombinerar det med helnykterism, är du garanterad femton minuter av bordsberömmelse varje gång. Egot njuter.

3. Utbudet är godare, och urvalet mycket bättre och mer varierat än för tio-tjugo år sedan. Testa en månad.

4. Bill Clinton har blivit vegan.

5. Det är ett etiskt ställningstagandet som stimulerar djupsinniga, hisnande filosofiska diskussioner om människan, naturen och ekologin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.