Ord inför helgen, 28 mars

”Radikal och reaktionär lever tillsammans som i ett/ olyckligt äktenskap,/formade av varann, beroende av varann./ Men vi som är deras barn måste bryta oss loss./ Varje problem ropar på sitt eget språk./ Gå som en spårhund där sanningen trampade!

V

Ute i terrängen inte långt från bebyggelsen/ ligger sedan månader en kvarglömd tidning, full av/ händelser./ Den åldras genom nätter och dagar i regn och sol,/ på väg att bli en planta, ett kålhuvud, på väg att förenas/ med marken./ Liksom ett minne långsamt förvandlas till dig själv.”

(Tomas Tranströmer, som med sitt bildspråk hjälpte läsare runt om i världen att veckla ut egna, inre vingar, och upptäcka livet från friare perspektiv, underifrån, ovanifrån och inifrån. Ur ”Klanger och spår”, 1966.)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.