Nuncio och Elitloppet

Nuncio, skriver Henrik Ingvarsson i Guidens Elitloppsnummer, är ”närmast svart som natten och vacker som en solnedgång dessutom”. Han är ”travaren vi drömmer om, år ut och år in, och ofta stannar det bara vid just drömmar. Men i år finns han med”.

Jag håller med. Nuncio är av den där sortens högmeriterade amerikanska fyraåringar som har en alldeles speciell utstrålning. Nu tror jag att Elitloppet kommer ett snäpp för tidigt för honom, och dåligt spår i försöket kan ge dåligt spår i finalen. Men Stefan Melander har fler rävar bakom örat än de flesta, och då han väljer att starta med Nuncio redan i år kan jag inte hjälpa att drömma om en insats som vi kommer att tala om under många år. Ett väldigt öppet år blir han till slut mitt tips. Och så hoppas jag att Royal Fighter med Jennifer Tillman i sulkyn går till final.

För övrigt är årets Elitkamp för kallbloden den mest spännande på åratal.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.