Ord inför helgen, 13 november

I Stängselviken, i Nordmalings skärgård, visste de hur man firar jul. Det framgår av den mycket läsvärda bok ”Skröna och verklighet i Stängselviken”, som Katarina Sörlin och Margareta Öberg Nilsson gav ut 2003. Jag rekommenderar den verkligen. Så här skriver de, bland annat, om julen:

”Från garderoben bar vi ner pappkartongen med alla julprydnader. Där låg de röda garntomtarna i olika storlekar som vi fäste på gardinkappan över rumsdörren. I vår fantasi var de en stor familj med mamma och pappa i mitten och många småtomtar. Mammas symaskin förvandlade vi till ett snölandskap med hjälp av fönstervadd och ett lakan. Mitt på snöfältet placerade vi Frösö kyrka och klockstapel, en vacker och välgjord miniatyr i trä. En räv och ett lamm skuttade i snödrivorna, beskyddade av en orangefärgad ängel med garnhår och guldvingar.”

Skaffa och läs resten i boken!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.