Nyheterna

Tuff vecka för e-handelsbolaget

 

jollyroom lilla landet

E-handelsbutiken Jollyrooms turbulenta vecka

Efter en försenad start på vår blogg börjar vi med att blogga om turbulensen i barnshopping-branschen. Att handla babykläder eller leksaker är något som många svenskar gjort online på senare år. Dock verkar branschen se lite mer komplicerad ut än vid en första anblick.

Det har inte varit lätt för e-handelsbolaget jollyroom under veckan! Företaget har fått utstå en smärre kritikstorm, även från deras egna leverantörer. Jabadabado gick först ut med att de tagit bort bolaget som deras återförsäljare. Jollyroom hade, enligt familjeföretaget, hållt priserna som utlovats. Jollyroom å andra sidan, hävdade att något helt annat var orsaken.

 

Näst på tur att kritisera online-babybutiken var Konsumentombudsmannen. Organisationen tog företaget till domstol. KO menade att babyshoppen vilseledde kunderna genom falska reor på hemsidan.

 

Med cirka en miljon besökare i månaden är Jollyroom.se en av de absolut största butiker online som säljer babysaker i Norden.

Företagets reor har kritiserats tidigare. Företaget har då lovat bättring men den här gången valde alltså KO att ta ärendet vidare.

 

KO hävdar att butiken använder metoder som går emot konsumentverkets regler i marknadsföringslagen.

 

Ett tredje fall av storm kunde Breakit först berätta om. Jollyroom hade enligt nättidningen mailat sina leverantörer och meddelat att de inte uppskattade att produkter såldes även i andra nätbutiker.

 

Så här skriver Breakit vidare om mailen:

 

Bolaget skriver vidare att de har som ambition att “inte släppa volym till någon annan inom baby- och barnsegmentet i Norden” samt att man kommer “punktmarkera denna aktör” tills det inte är värt för dem att ha sin sajt kvar.

 

Jollyroom skriver i mailet, enligt breakit, angående en konkurrent kallad Barnenshus. Barnenshus är en liten konkurrent till företaget. Företaget uppskattar alltså inte att produkter som säljs på företagets hemsida, även säljs på andras hemsidor.

 

Det återstår att se vad som kommer hända för bebishoppen i domstol. Men en sak är säker –  uppmärksammhet har de fått så det räcker under veckan!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.