Nyheterna

Säljer snabbt som Blixten

 

Leif “Blixten” Henriksson lämnade konsertarrangören EMA Telstar för över 10 år sedan. Han bildade då sitt eget bolag som han döpte till Blixten & Co.

12 år senare är kundlistan lång och välkänd. Företaget representerar stora svenska artisers som Petter och Veronica Maggio och bolaget har hela skandinavien som arbetsplats.

Nu är dock en försäljning på gång! Det holländska riskkapitalbolaget Waterland Private Equity köper Leif Henrikssons livsverk. Ingår gör även fem andra nordiska bolag. Och koncernen väntas omsätta 85 miljoner euro.

“Vi har drivit det här bolaget oberoende i 12 år och nu laddar vi med förbättringar i hela organisationen kombinerat med nya starka finansiella muskler, vilket för övrigt är ett härligt bevis på att vi gjort ett utomordentligt jobb”, säger Henriksson i ett pressmeddelande.

 

Vad som kommer hända med artistportfolion återstår att se. Men men stor sannolikhet så kommer den att kunna utökas och bli ännu större och starkare.

Henriksson som fyllt 60 år har dock andra planer. VD:n lämnar nu sitt företag och säger samtidigt till Dagens Industri:

“Det har faktiskt skett oberoende av den här affären. Jag hade tänkt att jag skulle hitta min efterträdare när jag fyllde 60, och jag är glad att jag hittade en fantastisk kandidat internt”

Det förväntas tuffa på med otroligt många evenemang och stora arenaturnér för många av artisterna i stallet. Det är alltså inte långsökt att tänka att Blixten kommer att öka sin omsättning under 2019 med ett starkt stöd i ryggen.

Sverige har fullkomligt badat i utsålda evenemang på globe arena, tele2 och friends m.m. Det finns en stark trend även för enstaka personer att skapa sina egna shower och slå på stora trumman direkt. Ett exempel är Mia Skäringer som jobbar under Blixten CO. Hon har haft en succekantad turne i hela Sverige under hösten och vintern.

 

 

Vad köpesumman uppgår till avslöjas inte men omsättningen för förra året uppgick till 313 miljoner SEK.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.