Nyheterna

hemmafixare

Tid för hemmafixarna!

Corona-tider verkar onekligen även bli hemmafixartider! Fler och fler väljer att fixa hemma när vi inte längre kan resa utomlands. Vi håller oss hemma under längre perioder och många jobbar även hemmifrån. Vem har inte börjat gå fram och tillbaka i huset eller lägenheten när jobbinspirationen tryter? Vad ser du då efter att ha städat för tionde gången samma vecka. Behöver inte köket lite nytt kakel? Kanske skulle man bygga ut altanen? Skulle gräset må bra av ett nytt sprinklersystem? Kanske vår robotgräsklippare behöver ett nytt hus?

 

Besöken hos de svenska fixarbutikerna såsom granngården, bahaus etc. har ökat och nådde sin kulmen över påsk. Folk verkar ta rekommendationerna på allvar och stannar i stor omfattning hemma.

 

Mycket går dåligt i dessa tider men som ett exempel öppnar Granngården både en ny butik i Borås och en  i Vetlanda . 

 

Vi hittar en artikel i Tranås Tidning som belyser fixandet som pågick under påsken. Man hävdar att påsken minsann är en tid då hemmafixaren snickrar på altanen och påtar i trädgården. Viruset har ingen påverkan på detta utan mycket pekar på en tvärtemot effekt!

 

– Tranåsborna är måna om sina trädgårdar, menar Hans Davidsson på Granngården. (Källa Tranåstidning.se)

Vidare utvecklar Davidsson sitt resonemang:

Han tror att många som går hemma nu vill ha det fint omkring sig, inte minst nu när det börjar gå mot vår. Djuravdelningen på Granngården rullar också på i vanlig ordning.

– Sina djur tar man alltid hand om, kris eller inte, säger han. (Källa Tranåstidning.se)

 

Det här är naturligtvis individuellt, hur hanterar folk coronakrisen på bästa sätt? Ett sätt verkar onekligen vara att påta bort ångesten i trädgården, snickra på verandan eller byta ut köket i lägenheten. Tuffa tider för en del – men för en bygghandlare är det desto gladare miner!

 

Exempelvis byggkedjan Byggmax redovisade ett uppsving i samband med krisen! Enligt Privata affärer: Byggmax jämförbara försäljning ökade med 20,7 procent räknad i lokal valuta under det första kvartalet. Nettoomsättningen blev till 879 miljoner kr (715).

Den finansiella påverkan har alltså varit positiv för just detta bolaget under coronakrisen.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.