Vilhelmina och regionfrågan

Idag har jag och 40-tal centerpartister varit samlade i Vilhelmina för att diskuterat viktiga framtidsfrågor. En av de frågor som vi diskuterade engagerat och där frågorna var många var kring regionfrågan dvs en samlad region Norrland. Nu har vi väntat nog länge på besked och ett positvt besked vill vi ha. Det var alla eniga om. Får vi inte komma igång 2010 då går nog luften ut hela den här ideen. Vi skickad ut ett särskilt pressmeddelande som jag i sin helhet redovisar i det följande.

’Centerpartiet väntar på positivt besked.

Centerpartiet i Västerbotten samlades helgen den 23-24 januari till en framtidskonferens i Vilhelmina. Bland annat behandlades EP-valet och partiets kandidater presenterades. Även regionfrågan behandlades liksom kommunernas ekonomi.

Partidistriktet väntar med spänning på ett positivt besked i frågan om bildning av Region Norr.

"Vi är övertygade om att regeringen kommer att lämna besked i frågan, menar Kerstin Sjöström, vice distriktsordförande i Centerpartiet Västerbotten. Beskedet som kommer kan inte vara något annat än positivt och vi får gå vidare i bildandet."

"Det är för oss ett bekymmer att Mats Odell och regeringen har beslutsvånda då de för regionen nödvändiga förändringar som krävs försenas, fortsätter hon.

Olle Edblom Oppositionsråd för Centerpartiet i Landstinget säger att det krävs ett större befolkningsunderlag för att säkerställa välfärd och samhällsservice i regionen. "De demografiska förändringar vi står inför kräver andra lösningar och att vi får komma igång med arbetet redan 2010. Centerpartiets ambition är att flytta makten närmare människan och regionfrågan kräver att regionen tar makt från staten," menar han.’

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.