Från regionfråga till patientärenden

En dag som pendlat mellan hopp och förtvivlan. Tidigt på morgonen blev allt tydligt hur regionfrågan kommer att behandlas i framtiden. Länge har vi gått och väntat på besked för att få bilda en region Norrland som verkligen processats fram underifrån. I kommuner i landsting har vi som fått väljarnas förtroende samlats, diskuterat och beslutat efter många övervägande att söka hos regeringen om att få bilda en ny region. Lämna de gamla länsindelningarna från 1600 talet och tillsamman Västerbotten, Västernorrland och Norrbotten börja på ny kula för att samlat och med en större tyngd och muskler säkra en välfärd och tillväxt.
Nu kanske vi ska processa frågan ytterligare 6 år till 2014. Det gör mig frustrerad men jag ser också möjligheter. Möjligheter att Jämtland besinnar sig och kommer med oss övriga, att vi blir än starkare då och att vi går ur detta än mer engagerade för att nu hittar vi en lösning och enighet som ingen regeringen kan gå emot. Vi Norrlänningar ger inte upp.

Patientärenden
Efter en stormig natt och morgon med fokus på partiledarnas artikel i DN så har jag resten av dagen i Stockholm blivit föredragen och fattat beslut kring 26 olika överklagningar från patienter som anses ha blivit skadade i vården. Jag sitter nämligen med som ledamot i Patientskadenämnden som behandlar alla överklagningar i patientförsäkringen . Det är ett mycket tungt uppdrag och man får uppleva många olika tragedier och sorgliga öden inom vården. Det är inte heller många som får sina prövningar om att få ersättning godkända vid ett överklagande. Professionens representanter och jurister kommer i de flesta fall fram till att man gjort rätta saker och att ev komplikationer eller att man inte blivit åtgärdade efter en operation inte ger rätt till ersättning. Trots vi som företräder patienterna i en del fall försöker som lekmän argumentera för att de borde få ersättning. Dagens möte gav till resultat att en patient av 26 fick rätt till ersättning och så var det några som fick lite mer ersättning än de ursprungligen hade fått. Nu bär det iväg hem till Umeå och Böleäng.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.