Region Västerbotten sa nej till privat företagsutveckling!!

Idag i Skellefteå har Region Västerbotten haft sitt första fullmäktigesammanträde detta år. Region Västerbotten har nu funnits i ett år och betydelsen att vi tillsammans kommuner och landsting kraftsamlas för att utveckla länet och skapa tillväxt är än större idag. Vi ser framför oss en djup lågkonjunkktur och global efterfrågekris som får effekter på vårt län, vårt landsting och länets kommuner. Då gäller det att vi agerar samfällt för att vända en befarad negativ tillväxt och befolkningsminskning till framtidstro och positiv tillväxt. Region Västerbotten har förutsättningarna och idag la vi fast ett regionalt tillväxtprogram och regionplan som visar på all möjligheter som finns för industriell utveckling, möjliga transportsatsningar, utveckling av vård och omsorg, turism och stora tillväxtmöjligheter inom skog och malm.
Märkligt är dock att socialdemokraterna sa nej till vår begäran från alliansen att även tillväxt inom nya företag inom vård och omsor ansågs viktig. Nej här kröp den ideologiska ådran fram från vänsterpartierna. Vi har ju redan många privata utförare inom vård och omsorg men det skulle inte framgå av regionplanen att det var exempel på möjlig tillväxt. Socialdemokraterna argument borde isåfall innebära att ingen privat verksamhet alls ska vi värna om. Jag förstår inte HUR DE TÄNKER. REGION vÄSTERBOTTEN SKA VÄL VAR EN MÖJLIGGÖRARE FÖR ALLA OLIKA FÖRETAGFORMER.

2 kommentarer

  1. Isak

    87% av all ekonomisk versamhet
    inkl. svart, är privat. Hur kan du då påstå att det skulle kunna vara
    risk för den privata kapitalismen och den fria företagsamheten. I en
    tidigare dialog så var du emot Mauds kärnkraftsvänliga linje. Dagen efteråt så vände du kappan
    efter vinden. Kan man lita på dej
    vid nästa val.

  2. Olle Edblom

    Förstår inte vad du menar. Jag ifrågasatte varför socialdemokraterna inte ville se en satsning och utveckling av privata utövar även inom vård och omsorg. Som organisation för att samordna och möjliggöra utveckling i Västerbotten så bör Region Västerbotten inte vara negativ till en tillväxt inom vård och omsorgssektorn. Det fria vårdvalet kommer att ge förutsätningar för många nya företag. Beträffande kärnkraften är jag fortfarande liksom hela centerrörelsen emot kärnkraft.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.