Sjukvård topp tre bland väljarnas valfrågor

Idag kan man läsa i Dagens Nyheter om vilka frågor väljarna anser särskilt viktiga. Självklart toppas listan av arbete och arbetslöshet. Fram till valet blir det därför en viktig debatt om vilken jobbpolitik väljarna sätter sin tilltro till. Men vänster gänget måste också presentera en sammanhållen politik och inte bara löften om mera pengar till allt.

Självklart brinner jag för sjukvårdfrågorna som förtroendevald i landstinget och därför är det glädjande att dessa frågor är nummer tre på listan. Och jag kan med stor grad av stolthet möta väljarna och visa att alliansregeringen har visat resultat. Regeringen har gett oss förutsättningar för:

?En satsning på psykiatrisk vård
?En vårdgaranti miljard som rätt utformad kommer att minska väntetiderna till sjukvården
?Införande av vårdval med alla dessa förändringar som kan ytterligare öka tillgängligheten och mångfalden i primärvården så att en mycket större andel av medborgarna kan säga att man har en fast läkarkontakt.
?Omreglering av apoteksverksamheten (beslut i riksdagen dag) så att vi får bättre öppettider och en stor del receptfria läkemedel kan man från i höst köpa lite varstans under ordnade former.

Det kallar jag framgångsrik Allianspolitik och bidra till framgångar i valet 2010. Däremot kan jag inte vara stolt över att hur vänstergänget (s,v och mp) som har majoriteten i landstinget sköter och förvaltar västerbottningens möjlighet att få en tillgänglig vård och ett landsting med bra ekonomi. Här behövs ny politisk ledning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.